ANTIPASTI

 

 

CROSTINI MISTI
Bruschetta's with seasonal toppings

€8

 


TAGLIERE CON SALAME, PECORINO
E FRUTTA DI STAGIONE                                     
Selection of Tuscan salame, pecorino cheese
served with fresh seasonal fruit

€8

 


BURRATA CON PEPERONI E ZUCCHINE
SERVITE CON RIDUZIONE DI BALSAMICO 
Burrata cheese with grilled zucchini and roasted bell peppers served with balsamic

€10

 


INSALATA DEL “GARGA”
RUCOLA, POMODORINI,  CUORE DI PALMA,
AVOCADO, PINOLI TOSTATI E PARMIGIANO          
Arugula, tomatoes, avocado, hearts of palm, toasted pinoli nuts and Parmigiano cheese

€12

 

 

CARCIOFI AL SALTO
CON PARMIGIANO E PISTACCHI

Sauted artichokes with Parmigiano and pistacchio 

 12

 

 

PRIMI PIATTI

 

LA RIBOLLITA DEL BABBO  

Traditional Florentine vegetable and bread soup

€ 9

 

SPAGHETTO ALLA "VIGLIACCA" 

CON SALSA DI POMODORO PICCANTE

Spaghetti in a tomato and garlic spicy sa

€ 9

 

 

GARGANELLI STRASCICATI AL SUGO DI CARNE                                            

Fresh penne with meat sauce

€ 12

 

ORECCHIETTE CON SALSICCIA E CIME DI RAPE                                                           Fresh orecchiette pasta with sausage and broccoli rabe

in a white wine and garlic sauce

€ 12

 

TAGLIATELLE DEL “MAGNIFICO”

CON PANNA, SCORZE DI ARANCIA

E LIMONI, MENTA, COGNAC E PARMIGIANO

Fresh fettuccine with orange and lemon zest, mint, Parmigiano in a creamy brandy sauce

€ 12

 

TROFIE CON SALSA DI PISTACCHI E POMODORINI 

Short fresh pasta with pistachios sauce and fresh cherry tomatoes

€ 14

 

 

SECONDI

 

 

PEPOSO CON PURE’ DI PATATE  

Traditional beef stew with black pepper and tomato

served with mashed potatoes

€ 14

 

 

STRACOTTO ALLA CHIANTIGIANA CON SPINACI  

Chianti style beef pot roast with tomato and vegetables

served with sautéed spinach 

€ 14

 

 

POLLO FRITTO ALLA  "STINCHETTI"                                                                                               
Fried chicken with gorgonzola and truffle salt served with fresh grated zucchini

 14

 

TAGLIATA DI MANZO ALLE ERBE AROMATICHE CON PECORINO                                                                                                  

Grilled sliced beef steak over arugola with pecorino cheese and herbs infused oil

20

 

GAMBERI AL SALTO SU SPINACI 

 SERVITI CON MOSTARDA DIJONESE 

Seared shrimps over sautéed

spinach served with Dijon mustard 

€ 18

 

 

BACCALA' FRITTO CON SALSA PICCANTE A PARTE

Fried cood fish served with spicy tomato sauce on the side

€ 20

 

 

 

CONTORNI

 

 

PURE' DI PATATE ROSSE                                                                                                           

Mashed red potatoes

4

 

SPINACI AL SALTO CON AGLIO TOSTATO                                                                                           

Sautéed spinach with toasted garlic

4

 

INSALATA “FRANCESCA VIOLA”                                                                                                         

Field greens salad with pecorino cheese 

€6

 

 

 

DOLCI

 

CHEESECAKE DELLA MAMMA SHARON                                                                                              
My mother Sharon’s cheesecake

€ 7

 

CESTINO CON FRUTTA DI STAGIONE                                                                                          

Seasonal fruit tart

€ 7

 

CREMA DI MASCARPONE CON AMARETTI E FRUTTI DI BOSCO 

Mascarpone cheese pudding with almond cookies and fresh berries

€ 7

 

TORTINO DI CIOCCOLATO CON SALE GROSSO, ROSMARINO E OLIO EXTRA VERGINE “GARGA”              
Gluten free chocolate cake with rosemary, coarse salt and “GARGA EVOO”

€ 7

 

 

 

PANE E COPERTO 3

COVER CHARGE  

 

PER PRENOTARE 

 TO RESERVE 

 

 Telefono 

 055 475 286 

 

info@lacucinadelgarga.it

Via San Zanobi 33-R

 50129 Firenze

 

 
Instagram