ANTIPASTI

CROSTINI MISTI                                                   €10

Bruschetta's with seasonal toppings 

 

TAGLIERE CON SALAME, PECORINO                      €12
E FRUTTA DI STAGIONE                                      

Selection of Tuscan salame, pecorino cheese

served with fresh fruit


BURRATA CON PEPERONI E ZUCCHINE

SERVITE CON RIDUZIONE DI BALSAMICO               €12

Eggplant crouquettes served over spider lettuce and balsamic

 

INSALATA DEL “GARGA”

RUCOLA, POMODORINI,  CUORE DI PALMA,
AVOCADO, PINOLI TOSTATI E PARMIGIANO           €14
Arugula, tomatoes, avocado, hearts of palm, toasted pinoli nuts and Parmigiano cheese


GAMBERI AL SALTO SU SPINACI                          14
SERVITI CON MOSTARDA DIJANESE                    
Seared shrimps over sauted spinach
served with Dijon mustard

 

 

PRIMI PIATTI

TORTELLI MUGELLANI                                        € 12

AL SUGO DI CARNE           

Ravioli filled with potatoes and cheese
with meat sauce 

TAGLIATELLE DEL “MAGNIFICO”
CON PANNA, SCORZE DI ARANCIA
E LIMONI, MENTA, COGNAC E PARMIGIANO      € 14

Fresh fettuccine with orange and lemon zest, mint, Parmigiano in a creamy brandy sauce

TROFIE       

CON PESTO DI PISTACCHI E CILIEGINO                   € 14

Fresh short pasta 
with pistachios sauce and cherry tomatoes

GARGANELLI € 16

CON FUNGHI PORCINI              

Fresh penne with porcini mushrooms sauce
SPAGHETTO ALLA "GIULIO"                                € 16
CALAMARI, GAMBERI, COZZE E POLPO                       

Spaghetti with calamari, shrimps, mussels and octopus
in a white wine and sund dried tomatoes sauce

 

 

SECONDI

FEGATO DI VITELLA ALLA SALVIA                      20
CON AGLIO E PATATE

Seared calf liver with sage and garlic 
served with potatoes

PETTO DI POLLO FRITTO                                    22
CON FUNGHI PORCINI   

Fried chicken breast with porcini mushrooms sauce

LA BISTECCA DELLA “MACELLERIA MIGNANI”       60

The “Best” steak from The Mignani Family butcher store in Oltrarno 
*Il peso della carne è di circa 1,3 Kg*The meat usually weights 45 oz

FILETTO DI SALMONE                                         24
IN CROSTA DI MANDORLE ALLA "NANCY"                  
Almond crusted filet of salmon
served with spinach


POLPO ALLA PIASTRA                                        24
CON FAGIOLI E POMODORINI

Seared baby octopus 
served with cannellini beans and tomatoes

 

 

 

CONTORNI

PATATE ROSSE AL ROSMARINO                            4

 

Rosemary infused roasted  red potatoes

 

SPINACI AL SALTO CON AGLIO TOSTATO              4

 

Sautéed spinach with toasted garlic

 

INSALATA “FRANCESCA VIOLA”                            €6

 

Field greens salad with pecorino cheese 

 

 

DOLCI
 

CHEESECAKE DELLA MAMMA SHARON                 7

My mother Sharon’s cheesecake 

 

CESTINO DI FROLLA CON FRUTTA DI STAGIONE 7

Seasonal fruit tart

 

CREMA DI MASCARPONE

CON AMARETTI E FRAGOLE                                  7
Mascarpone cheese pudding with almond cookies and fresh strawberries 

TORTINO DI CIOCCOLATO CON SALE GROSSO, ROSMARINO E OLIO EXTRA VERGINE “GARGA”        7
Gluten free chocolate cake with rosemary, coarse salt and “GARGA EVOO”

 

I GELATI DEL "BONDI" 7

Seasonal gelato from Bondi's shop

 

 

 

PANE, COPERTO E PENNARELLI 3 

COVER CHARGE AND MARKERS 

 

 

 

Via San Zanobi 33-R

 50129 Firenze

 

 Telefono  055 475 286 

 

info@lacucinadelgarga.it

 
Instagram